Ceremonia Agni Hotra

Bali – insula plină de mister și magie.

Iubim Bali nu doar pentru frumusețea sa paradisiacă, ci mai ales pentru echilibrul și fericirea pe care le putem atinge profitând de toate comorile pe care le deține acest colț de rai.

Dintotdeauna, modul de viață tradițional în Bali a fost legat de credința religioasă. Cultura lor este constituită din diverse ceremonii, festivaluri și practici hindu, iar noi ne bucurăm ori de câte ori avem ocazia să asistăm la una dintre acestea.

Ceremonia Agni hotra, un antic ritual al focului din India, este o practică spirituală pe care o abordăm și noi în retreaturile noastre.
Însăși în denumirea sa, ceremonia își ascunde sensul, Agni provenind de la cuvântul foc, iar Hotra însemnând vindecare.  Astfel, prin proprietățile sale și încărcătura energetică, ritualul are influențe deosebite asupra individului și a mediului înconjurător. Acesta curăță poluanții,  purificând atmosfera din jur, vindecă bolile și sufletul, schimbă conștiința și deschide inimile,  având un mare efect, deci, la nivel emoțional și afectiv.

 Dacă ar fi să vorbim despre practica propriu-zisă a Agnihotrei veți rămâne uimiți de câte detalii sunt necesare pentru a-l duce la un bun sfârșit : importanța timpului exact al răsăritului și al apusului soarelui, mantre, un practicant bun. Atributele folosite sunt și ele un specific al ritualului. Te-ai gândit vreodată că poți să vezi un ceas, o piramidă de cupru, bălegar de vacă, candele și unt topit toate la un loc? Poate pare destul de straniu, dar în mod deosebit acestea constituie farmecul Agnihotrei și conduc spre marea `curățare`.

 Vă invit să cunoaștem împreună adevăratele taine și amănunte ale acestei ceremonii în următoarele noastre retreaturi, dar și nenumărate alte mistere. Să descoperim culturi noi și nu în ultimul rând să ne îmbogățim bagajul cu cât mai multe amintiri de excepție !!!

de Sanda Mira, blogger My Barefoot Journey

DSC05175 DSC05174 DSC05168