Clima în Bali

Fiind localizată la aproximativ 8 grade mai la sud față de linia Ecuatorului, adică aproximativ 890 de km, insula Bali are parte de un climat tropical, unde temperaturile înalte, umiditatea ridicată și un soare cu adevărat strălucitor predomină pe tot parcursul anului. Un detaliu cum nu se poate mai potrivit pentru o vacanță reușită! Există două perioade majore în ceea ce privește clima de pe Insula Zeilor, din aprilie și până în septembrie este sezonul uscat, aceasta fiind perioada preferată a turiștilor. Din octombrie până în martie te poți aștepta la multe ploi. Zona din centrul insulei, populată de munții din zona Bedugul și vulcani, este caracterizată de temperaturi puțin mai joase decât pe restul teritoriului insulei, acestea coborând pe măsură ce crește altitudinea.

În Bali, ziua durează aproximativ 12 ore, soarele răsărind pe la ora 6:20 dimineața și apunând pe la 6:30 seara.

În ciuda caracteristicilor fiecărui sezon, temperaturile pe tot parcursul anului variază între 27 și 30 de grade Celsius.

Mai, iunie și iulie sunt considerate a fi cele mai potrivite luni pentru a face o călătorie în Bali, dacă elementul pe care îl luăm în considerație este vremea. Dar, desigur, de o importanță majoră este și scopul călătoriei, fie că vrei să faci surf sau să explorezi insula. În timpul sezonului uscat, partea de vest a insulei oferă unele dintre cele mai bune valuri din întreaga lume, perfecte pentru pasionații sporturilor de apă.