GOA – Perla Orientului

 

Plaje nisipoase, jungle exotice, viață nocturnă dinamică cu pulsiuni muzicale hipnotice și o diversitate culturală bogată – oare nu reprezintă cele mai mari tentații ale unei călătorii perfecte?
Cu siguranță destinație potrivită, care le îmbină pe toate, ar fi GOA, definită și ca ,,Perla Orientului’’ sau ,,Paradisul Turismului’’.
Anume aceasta și este una dintre destinațiile retreat-urilor noastre, la care te așteptăm cu drag!
Pentru a te convinge și mai mult de splendoarea acestui tărâm, am decis să-ti oferim câteva detalii despre aceasta locație și sperăm să rămîi la fel de încăntat ca si noi!

 

DSC_0685 (2)

 

1. GOA este cel mai mic stat al Indiei, situat pe litoralul Mării Arabiei, care are o societatea multireligioasă. Extrem de tolerantă din acest punct de vedere, aceasta trăieşte şi aplică conceptul de „Sarva Dharma, Sarva Bhava”, adică de respect mutual pentru toate religiile lumii. Astfel căldura și ospitalitatea localnicilor este mereu garantată.

2. Cea mai bună perioadă a anului pentru o aventură turistică în GOA, este cuprinsă între lunile noiembrie și martie, când timpul este unul plăcut și însorit.Însă în restul anului, vremea aici, nu face abstracții de ploi abundente și canicule.

3. Iubitorii de plaje, sporturi de apă şi plimbări se pot simți aici ca în propriul paradis!
Probabil cele mai căutate şi mai celebre obiective turistice din Goa, plajele de aici oferă oricui clipe de neuitat. Cele mai remarcabile prin poziţie şi spectaculozitate din nord sunt: Arambol, Agonda (renumită pentru ţestoasele marine care vin aici anual pentru a-şi depune ouăle, Mandrem, Morjim, Vagador, Anjuna, Baga, Calangute, Sinquerim şi Miramar. Pe când în sud, plajele Majorda, Betalbatim, Colva, Benaulim, Varca, Cavelossim şi Palolem, sunt cele mai apreciate de turişti.

 

DSC_0114

 

4. O vacanţă în Goa este incompletă fără vizitarea rezervaţiilor şi parcurilor sale naturale unde se pot observa multe specii de plante şi animale caracteristice Indiei. Cele mai renumite sunt Bondla, Mollem şi Cotigao unde trăiesc cerbi, leoparzi, gauri (cea mai mare specie de bovid sălbatic din lume, mai mare decât zimbrul , bizonul sau yakul) şi elefanţi indieni. Rezervaţia Salim Ali, un fel de deltă de mangrove, este un loc minunat pentru iubitorii de păsări.

5. Templele hinduse, bisericile și catedralele sunt alt punct de atracție pentru turiști. Vizitarea lor ne ajută să înţelegem mai multe despre acest loc mirific şi exotic. Templele Sri Bhagavati, Brahma, Sri Chandranath, Datta Mandir şi Sri Gopal Ganapati, pot fi vizitate tot timpul anului, dar se recomandă vizitarea lor în timpul coloratelor sărbători religioase hinduse, când se poate observa amestecul de sacru şi profan pe care numai India îl oferă celui care-i trece pragul.

6. Unul dintre motivele pentru care Goa se bucură de atâta popularitate este acela că e încă una dintre cele mai ieftine regiuni din Asia. Oricine stă aici mai mult de o săptămână poate ușor economisi niște bani. Probabil că singurul lucru care nu este negociabil este ceea ce cumperi din magazin şi mâncarea din restaurant. În rest cam totul se negociază. O sticlă de apă de 1 L este 16 rupii=0.25$ și un suc de trestie de zahăr  (trebuie neapărat încercat) , este cam 10-30 rupii. Fructele sunt mereu proaspete , chiar și în sezonul de iarnă, cu 20 de rupii îţi iei o nucă de cocos şi un kg de banane cam cu 30 rupii=0.47$

 

DSC_0339

 

 

7. Bancomatele sunt la toate colţurile şi poţi scoate bani de pe aproximativ orice card. Poţi schimba euro şi dolari în rupii şi cursul variază în funcţie de unde schimbi. Ai grijă să ai mereu la ţine mărunt, bancnote de 10 şi 100 rupii pentru că majoritatea vânzătorilor nu au să-ţi dea rest.

8. Transportul. Goa este legată de restul ţării prin cale ferată şi de aici poţi lua tren spre orice altă destinaţie din India. Pe teritoriu  poţi circula cu autobuzele locale. Tariful poate fi undeva între 8 rupii şi 30 de rupii. Autobuzele sunt destul de rapide pentru standardele indiene, dar pot fi foarte aglomerate. Mai poţi lua ricşe sau taxiuri. La ambele poţi negocia tariful. În caz de impas sau dacă vrei să mergi pe distanţe scurte poţi întreba cam pe oricine de taxi şi de multe ori oamenii se vor oferi să te ducă pe motocicletă lor pentru câteva rupii (puteţi fi 2 persoane, în India 3 persoane pe motocicletă este ceva normal).

9. În Goa mâncarea este excepţională. Poţi să guşti cam toate tipurile de mâncare indiană, nepaleză sau tibetană şi este gătită bine. Va fi în general şi mai puţin picantă decât în restul Indiei, dar nu mereu.

Cam acestea au fost principalele detalii despre GOA , iar dacă mai ai și alte întrebări nu ezita să ne lași un comentariu sau un mesaj.

Vacanță frumoasă și ne vedem in retreat-ul din GOA !!!  ( mai multe detalii gasesti AICI )

 

 de Sanda Mira, blogger My Barefoot Journey

 

DSC_0528 (2)

 

DSC_0646 (2)