God’s own country- KERALA, India

Paradisul tropical al Indiei, Tărâmul palmierilor de cocos, Țara aurului și Tara lui Dumnezeu – toate acestea sunt doar câteva dintre denumirile care sunt atribuite statului Kerala, o destinație cu cea mai îmbătătoare frumusețe din Asia.
Kerala este unul dintre cele mai vizitate locuri de turiști, iar spectrul său diversificat de culori oferă acestora impresii care le taie respirația. Odată ce-i pășești pragul, te așteaptă foarte multe suprize iar noi abia așteptăm să ti le prezentam !!!

1.  Farmecul Keralei
Kerala se bucură de a fi înzestrată cu cele mai spectaculoase priveliști ale Indiei. Lacurile, bălțile, verdeața luxuriantă, munții înalți, plajele însorite, câmpurile nedecorticate și lumea sălbatică exotică formează caracteristicile geografice unice ale acesteia.
Printre altele, golfurile de râu, niște lanțuri de lagune și lacuri Brackish(sărate) situate paralel cu coasta de vest a statului, reprezintă un obiectiv foarte interesant, fiind chiar unul din cele mai importante lucruri care definesc si diferentiaza aceasta zona de restul Indiei.

 

Screen Shot 2017-07-31 at 12.45.43 PM
2. Nuci de cocos pretutindeni!!!
Însăși denumirea de Kerala își are rădăcinile în cuvântul ,,Keralam” , care semnifică palmier de cocos în malaieză.
Această regiune este unicul stat din India și probabil din întreaga lume, care are cel mai mare număr de nuci de cocos și dacă cineva s-ar apuca să le numere pe toate, cu siguranță i-ar lua luni întregi până ar da de capăt.

3.Elefanții și Kerala
Ți-ai imaginat vreodată să te trezești de dimineață și să vezi chiar sub geamul tău trecând un elefant? Sau poate chiar în plină stradă? Uite că în Kerala acest lucru este posibil!
Elefantul oupă un loc special în cultura statului încă din timpurile antice. Acesta este cel mai domesticit animal în zonă , iar datorită divinității pe care o poartă pentru poporul de aici, a fost desemnat drept element al emblemei Keralei.

Screen Shot 2017-07-31 at 12.49.34 PM

4. Ayurveda – viață și sănătate
Ayurveda este un sistem naturist de tratament, practicat în India încă din anii 3000 Î.H . Datorită nenumăratelor plante medicinale și climei avantajoase tratamentelor și vindecărilor, Kerala este locul in care s-a nascut practica Ayurveda si care continua aceste invataturi din generatie in generatie. Oraselele din Kerala sunt pline de mici centre de tratament, aici ayurveda e pentru buzunarul fiecaruia.

5. Să conduci pe plajă?
Câtă adrenalină și energie îți poate aduce un fast  ride pe malul oceanului, la apus de soare, în bătaia vântului, într-un Wrangler decapotabil? Fabuloasa plajă Muzhappilangad, unica în India, îți poate oferi oportunitatea de a conduce automobile pe plaja!

6. Bogății culturale
Pe lângă peisajele sale pitorești, cand vine vorba de cultura, obiceiuri si traditii, Kerala este unul dintre cele mai bogate state din India. Anual au loc o mulțime de festivaluri, care conform legendelor, aduc pace și unitate. Dacă reușești să prinzi unul din ele, cu siguranță rămâi impresionat de diversitatea de culori și ritualuri practicate.

Screen Shot 2017-07-31 at 12.46.05 PM

7. Nu în ultimul rând ar trebui sa mentionez si de bucătăria Keralei. Mancarea e foarte specifica zonei si atrage foarte multi turisti gurmanzi din intreaga lume. Aceasta oferă o varietate atât de largă de mancaruri, încât ,,WOW” e tot ce ai putea spune.

Screen Shot 2017-07-31 at 12.49.15 PM
Lista ar putea continua la infinit, însă precum nu există poze sau cuvinte care ar exprima entuziamsul și trăirile atunci când vezi toate aceste minunății ale naturii, te invităm să le explorăm împreună! Oferă-ți șansa acestei aventuri, descoperă lumea și pe tine însuți!
Te așteptăm cu drag in urmatorul retreat pe care-l organizam in Kerala, in februarie 2018! Vom posta detalii cat de curand posibil.

de Sanda Mira, blogger My Barefoot Journey