Nu este niciodată despre alţii este doar despre tine !

-Ce te-a făcut să alegi acest retreat?
În primul rând faptul că este o destinaţie foarte departe de casă şi foarte exotică, m-a atras ideea de a cunoaşte altă cultură şi mai ales cultura asiatică şi curiozitatea.
– Cum ţi s-a părut?
A fost o aventură şi o experienţă foarte frumoasă din care pot să spun că am învăţat lucruri noi. A fost experienţă frumoasă, interesantă şi altfel. 
– Ce ţi-ar plăcea să repeţi din această experienţă?
Mi-ar plăcea să repet experienţa fiind mult mai prezentă în toate lucrurile care se întâmplă aici şi în toate locurile şi să fiu mult mai atentă la tot ce se întâmplă în jurul meu.
– Cum a fost să călătoreşti cu un grup de oameni noi?
Este o întrebare bună. A fost şi frumos şi dificil, a fost nou pentru mine m-a scos din zona de confort. A fost interesant şi frumos pentru că am cunoscut oamenii altfel. Parcă mă oglindeam în fiecare dintre ei câte puţin. Eu sunt o persoană extrovertă, în viaţa de zi cu zi sunt foarte deschisă şi comunicativă dar este adevărat că am descoperit că nu îmi e este foarte uşor să mă adaptez, să mă integrez şi să accept o experienţă de genul acesta cu oameni noi şi aşa de mult timp petrecut împreună.
– Cu ce pleci acasă?
Cu foarte multe lucruri pe care le-am descoperit despre mine, cu imagini foarte frumoase şi plec acasă, mai presus de toate, cu un sentiment de bunătate, în felul în care mă raportez la oamenii din jurul meu.
– Ce mesaj ai pentru cei care se gândesc să vină?
Să vină cu toată inima, cu toată deschiderea, să îşi lase toate prejudecăţile şi fricile acasă sau pe drum şi să încerce să să renunţe la ele pentru  şi contează foarte mult să fii focusat pe tine. Deci să vină cu toată deschiderea.
Cumva tot retreatul este construit ca să îţi arate experienţa balineză cât mai de aproape şi este combinat cu partea de auto cunoaştere, pe de o parte cunoşti o cultură nouă şi pe de altă parte drumul către sine.
– Dacă ar fi să alegi o singură experienţă care ţi-a plăcut cel mai mult, care ar fi aceea?
Cred că experienţa din mijlocul balinezilor, mi-a plăcut cel mai mult pentru că am văzut din interior cum se desfăşoară lucrurile, mi-a plăcut ceremonia. Am ajuns să cunosc balinezii şi spiritul lor aşa cum ar trebui, mi-au plăcut poveştile lor şi credinţele lor despre viaţă. Cumva s-a produs un declic mic, mic şi cred că toţi ar trebui să vedem lumea cu alţi ochi, că există viaţă şi după moarte şi optimismul cu care vorbeau despre tot. – Monalisa

31946930_1797973170512553_3122731061470035968_n