Bali – cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre Insula Zeilor

Cu siguranță, despre Bali ai auzit vorbindu-se în minunata carte semnată Elizabeth Gilbert, „Eat, Pray, Love”, aceasta fiind destinația finală a călătoriei și cea care i-a adus și dragostea.

Situată în emisfera sudică, această insulă este cunoscută pentru vulcanii pe care-i găzduiește și pentru întinsele plantații de orez, devenite deja emblematice.

Din punct de vedere geografic, Bali se află între insulele Java și Lombok și ca să o strabați de la un capăt la celelălalt trebuie să parcurgi doar 140 de km.

Bali a devenit o destinație extrem de populară în ultimii ani, fiind desemnată „Cea mai bună insulă din lume” de către publicații de specialitate, acest lucru neștirbind însă din autenticitatea locului. Insula Zeilor, după cum i se mai spune, pare să atragă, asemeni unui magnet, artiști, scriitori, oameni în căutare de vindecare spirituală și călători.

Viața în Bali se desfășoară conform riturilor Tri Hita Karana, un concept tripartit, care presupune o legătură spirituală între om, Dumnezeu (Zei) și mediul înconjurător.

Această insulă tropicală se bucură de o energie spirituală cu totul specială, aceasta fiind prezentă în fiecare domeniu, de la rutina vieții cotidiene, până la cultură. Majoritatea persoanelor care vizitează Bali susțin că aceasta are un efect pozitiv asupra corpului și minții lor și că nimeni nu pleacă neschimbat de aici.

Mai multe nu îți povestim, te vom lăsa să descoperi minunile acestei insule cu ochii tăi. Bali – câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre Insula Zeilor