Religia în Bali

În lume, există puține regiuni în care religia să joace un rol atât de important ca în Bali. Fiecare aspect al vieții de pe această insulă este profund adâncit în religie.

Majoritatea covârșitoare de 90% a locuitorilor sunt Hindu, iar restul populației se împart între musulmani, budiști sau creștini. Hinduismul din Bali incorporează elemente din Budism, credințe animiste și culte ancestrale.

Pentru că natura joacă un rol central în hinduism, pe lângă zei și zeițe care sunt venerate, practicanții acestei religii consideră că fiecare plantă, animal sau obiect neînsuflețit are propria putere. Spiritele posedă și obiecte precum cuțite sau materiale textile și pot fi direcționate către bine (dharma) și rău (adharma). Așadar, zilele balinezilor sunt marcate de ritualuri pentru a se asigura că spiritele și zeii buni sunt triumfători.

Ceremoniile de purificare sunt deosebit de importante, participanții acestora fiind binecuvântați cu apă sfântă. Insula este împânzită cu temple, locuri sfinte și procesiuni religioase.